President Ilves rääkis intervjuus, et julgeolekuolukord Balti mere ääres paraneks oluliselt, kui Rootsi NATOga liituks. Ilvese vastusest haaras kinni aga Soome ajakirjanik, kes küsis, et kas Ilves oleks nõus ka Soome presidendiga NATO küsimuses koostööd tegema.

"Muidugi. Vaevalt Soome palju lobitööd vajab, aga kui Soome peaks otsustama, et ta tahab NATOga liituda ja nad vajavad lobitööd, siis võite alati minule loota," vastas Ilves. "Ma ei tee lobitööd NATO jaoks Soomele, aga ma olen alati valmis tegema lobitööd Soome poolt NATOle," lisas Ilves.

Veel meenutas Ilves Soome kaitsekomisjoni esimehe Jussi Niinistö öeldut, et Eesti olevat liiga vaene, et endale lennukeid osta ning lisas, et selline arvamus olevat tema arvates samm tagasi minevikku.

"NATO ütles meile selgelt: ärge ostke lennukeid! NATOs keskendub igaüks oma parimale küljele. Küberkaitse on see, millele meie keskendume," lisas Ilves.

Eesti president rääkis ka Soome lehele, et NATO sõdurite lisandumine Balti riikidesse on praeguses olukorras vägagi tervitatav, sest see tõestab alliansi tõsiseltvõetavust.