President Ilves, kes esineb Eesti seisukohti tutvustava kõnega ÜRO peaassamblee ees, kohtub ka ÜRO peasekretäri Ban Ki-moon'i ning mitmete riigipeadega. Korraldajate kutsel peab president Ilves peakõne Freedom House’i auhinnatseremoonial ja Billingtoni küberjulgeolekualasel tippkohtumisel, esineb sõnavõtuga 12. maailma arvamusliidrite foorumil, ÜRO õigusriikluse kõrgetasemelisel kohtumisel ja selle korruptsioonile keskenduval üritusel, mida korraldavad Eesti, Austria ja Tuneesia, teatas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

Riigipea kommenteerib visiidi raames videosilla vahendusel Washingtonis toimuval üritusel „Freedom on the Net“ internetivabaduse aruannet.

President Ilves ja Evelin Ilves osalevad ka Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama ja Michelle Obama vastuvõtul ning kohtuvad Eesti Majas kohaliku eestlaskonnaga. Lisaks on president Ilves peaesineja Eesti Rahvuskomitee Ühendriikides 60. juubeli galal.

Evelin Ilves külastab Washingtonis eesti kooli ning kingib Eesti Lastekirjanduse Keskuse patroonina koolile lasteraamatuid. Samuti osaleb Evelin Ilves ÜRO peasekretäri abikaasa korraldatud vastuvõtul riigipeade abikaasadele, külastab „Farm to School“ projektis osalevat farmi ja kooli ning Euroopa Liidu liikmesriikide toite tutvustavat üritust Prantsuse kultuurikeskuses.

President Ilves ja Evelin Ilves naasevad Eestisse 1. oktoobril