Riigipea pidas vajalikuks, et Eesti riigikaitsest hoolimine käiks käsikäes julgeolekusse panustamisega mujal maailmas, kus meie kaitseväelased tegutsevad Lähis-Idas, Kosovos ja Malis ning peagi läheb jalaväerühm ÜRO rahutagamise missioonile Liibanonis: „Need ei ole võõrad missioonid. Nagu ei ole Ohio osariigist pärit USA merejalaväelasele võõras Tapa kasarmu ega Hispaania piloodile Ämari lennuväli,“ vahendab presidendi kantselei.

„Ent oluline on inimeste kindlustunne, et Eestis on mõtet ehitada, unistada ja tuleviku nimel pingutada,“ rääkis riigipea. „Et Eestis on õigusriik, kus oleme kindlad, et kohus on õiglane ja lahendid samuti. Et Eesti ei lähe pankrotti ega vaju hukutavasse pöörisesse. Et omavahelised vaidlused lahendatakse ilma vägivallata. Et me mõõdame inimesi nende väärtuste, oskuste ja hoiakute järgi, mitte päritolu, usu ja emakeele põhjal. Et me kaasame oma kaasmaalasi, ega lahterda oma rahvast õigeteks ja teisejärgulisteks, erinevate maailmavaadetega vaenlasteks või väärtusetuteks.“

Rääkides Eesti veteranipoliitikast, pidas president Ilves oluliseks, et me ei unustaks oma veterane ja nende muresid.

„Ma tunnustan neid, kes on pühendunud riigikaitsele - kaitseväelasi, kaitseliitlasi ja nende perekondi,“ ütles president Ilves tänades kõiki, kes panustasid riigikaitse toetusesse.

Carolin Illenzeeri Fondi heategevusliku õhtusöögi tulu läheb teenistuses langenud või vigastada saanud kaitseväelaste laste hariduse ja huvitegevuse toetuseks. Neid lapsi on 50.