"David Vseviovi tööga ajaloolase ja ühiskonnategelasena on kursis igaüks, kes tunneb huvi raamatute vastu, kes loeb ajalehti ja kuulab raadiot," märkis Ilves.

"Tema erudeeritus, arvamuste tasakaalukas tonaalsus ja seisukohtade läbimõeldus võiksid minu hinnangul olla eeskujuks kõigile, kellelt küsitakse hinnanguid Eesti ühiskonnas aset leidvatele sündmustele ja protsessidele," ütles Ilves.

President Ilvese sõnul on ta veendunud, et professor David Vseviovi liitumisega kasvatab Eesti Koostöö Kogu oma ühiskondlikku kaalu Eesti pikaajaliste eesmärkide sõnastamisel ning kodanike ja vabaühenduste kaasamisel nende eesmärkideni jõudmisel.

David Vseviov vahetab nõukogu liikme kohal välja Eesti Kirikute Nõukogu presidendi piiskop Einar Soone, kes oli Eesti Koostöö Kogu nõukogu liige alates selle asutamisest 2007. aastal.

President Ilvese poolt 2007. aastal asutatud Eesti Koostöö Kogu annab välja regulaarset Eesti Inimarengu Aruannet, osaleb praegu Eesti haridusstrateegia väljatöötamisel ning korraldab Rahvuste Ümarlaua tööd.