Praeguste kavade kohaselt loodab president anda ühe koolitunni Tallinna reaalkoolis, ütles presidendi kantselei pressiesindaja Delfile.

“Tagasi kooli” nädala eesmärk on tugevdada koolide ja ülejäänud ühiskonna koostööd. President Ilves ja Sihtasutus Noored Kooli kutsuvad koolidesse üle Eesti tunde andma kõiki, kes on valmis jagama õpilastega oma elu- ja töökogemust. Teretulnud on nii ametialaste teadmiste ja kogemuste jagamine kui ka huvitegevuste tutvustamine. Koolielu mitmekesistamise kõrval on külalisõpetajate tunnid tunnustus Eesti õpetajate tööle.

Kokku on külalisõpetajatele uksi avamas ligi 300 kooli kõigist Eesti maakondadest.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul aitavad gümnaasiumis, kutsekoolis või ülikoolis hea ning kaasaegse hariduse saanud inimesed kujundada kogu Eestit haritumaks ja targemaks.

“Siinjuures ei pea ma silmas ainult tunniplaani õppeaineid, vaid võimalikult laia maailmapildi omandamist. Nii kutsungi kõiki, kes soovivad meie õpilasi targemaks ja arukamaks muuta, tulema nüüd korraks tagasi kooli,” sõnas president Ilves.

“Tagasi kooli” nädalat toetab Vabaühenduste fond, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Eelmisel “Tagasi kooli” nädalal käis 300 koolis üle Eesti külalistunde andmas enam kui tuhat inimest, teiste seas president Ilves, riigikogu liikmed, ettevõtjad, sportlased, kultuuritegelased ning lapsevanemad, üliõpilased ja koolide vilistlased.