"Tänan Riigikogu põhjaliku arutelu ja diskussiooni eest, mis eelnes täna parlamendis Mart Laari nimetamisele Eesti Panga nõukogu esimeheks," teatas Ilves pressiteenistuse kaudu.

"Ma ei kahtle, et Eesti Panga nõukogu saab endale esimehe, kes kasutab kogu oma senist kogemust kahekordse peaministri ja majandusreformide läbiviijana Eesti ja laiemalt Euroopa Liidu rahapoliitika hüvanguks ning kes on rahvusvaheliselt Eesti üheks usaldusväärseks esindajaks," leidis ta.

"Samuti olen kindel, et Mart Laar tegutseb Eesti Panga nõukogus sõltumatu ja erapooletu juhina ning on heaks partneriks keskpanga sõnakale ja mõjukale presidendile Ardo Hanssonile," ütles Ilves.

Ta tänas ka Jaan Männikut, kelle volitused Eesti Panga nõukogu esimehena lõpevad juunis, tehtud töö eest. Ilvese hinnangul on Eesti Pank euroala riikide keskpanku ja Euroopa Keskpanka ühendava Eurosüsteemi liikmena hästi juhitud.

Riigikogu nimetas Mart Laari Eesti Panga nõukogu esimeheks 46 poolthäälega.

Otsusele oli vastu 34 saadikut, erapooletuid oli neli. Istungist võttis osa kokku 90 saadikut ning puudu oli 11 saadikut.