„Seitsme Liibanonis röövitud Eesti kodaniku pered vajavad meie kõikide toetust. Mitte pealetükkivat uudishimu vaid vaikset toetust, mis ütleks: teie mure on meie mure, me loodame ja usume koos teiega,“ kirjutab Ilves.

„Selle näitamiseks panen ma täna pintsakureväärile kollase lindi. Paljudes riikides näitab kollase lindi kandmine südamest tulevat toetust hätta sattunud kaasmaalastele, lootust taaskohtumiseks.“

„Eesti töötab rahvusvahelisel tasandil, et röövitud kodanikud koju tagasi tuua, kuid me ei tea veel, millal meie kaasmaalased vabastatakse."

Ilvese sõnul on tegemist väikese žesti, kuid suure sõnumiga ning igaüks saab selle endale lihtsast materjalist teha ja rinnas kanda.

Kollase lindi komme on levinud USAs ja mitmetes teistes riikides. Ameerikasse jõudis traditsioon koos Inglise puritaanidest asunikega, kirjutab Vikipeedia. Kas rinnas kantud või maja ette puu külge seotud kollane lint võib tähendada erinevaid sõnumeid, kuid võeti USAs kasutusele Teherani saatkonna pantvangide toetuseks. Samuti on sellega tähistatud toetust kodumaistele relvavägedele.

Erinevates riikides tähistab kollane lint ka protesti, pressivabadust, solidaarsust, seda eriti raskes olukorras kaasmaalaste suhtes.