President meenutas hea sõnaga oma kokkupuuteid vancouverlastega ning loetles siit linnast pärit aktiivseid noori eesti mehi, kes aastate eest Eestisse tulid ja on andnud olulise panuse meie riigi arengusse - diplomaadid Toivo Klaar, Alar Olljum või Mart Laanemäe. Sellepärast kutsus Toomas Hendrik Ilves oma kõnes Vancouveri eestlasi ja eriti noori Eestisse.

“Tulge Eestisse elama, tulge kooli või tulge sõjaväkke, kus teenib minu poeg. Tulge tagasi riiki, kes varsti võidab oma esimesed medalid ka sellelt olümpialt,” sõnas Ilves.

Kohaliku Eesti Kultuuri Ühingu esinaine Juta Kitsching-Kõvamees tervitas presidenti kui Vancouveri eestlaste ammust tuttavat. Taaskohtumise üle paljude tuttavatega rõõmustas ka president. “Mul on hea meel, et tulin siia tagasi oma heade sõpradega, Eesti Olümpiakomiteega, kuid kõige rohkem rõõmustan ma selle üle, et tulin siia 30 eesti sportlasega.”

Presidendi sõnul on Eesti väga edukas spordiriik, mida näitas eelmine taliolümpia ja küll ka seekord omad medalid tulevad.