Hiljuti haigestunud president Ilves ise jumalateenistusel ei viibinud, tema tervituse luges ette jumalateenistust pidanud piiskop.

Presidendi nõuniku Toomas Sildami sõnul on traditsioon, et jõulutervituse loeb kirikus ette kirikuõpetaja, mitte president ei tee seda ise. "President kasutab juhust, et kosuda ja paraneda," lisas ta.

"Kui pöörame oma pilgud Eestist kaugemale, siis mõistame, et praegusesse aega – mis paratamatult puudutab meidki – jagub nii ebakindlust kui ka lootust. Loodan minagi, et leiame Euroopas parima ja tugeva tee, kuidas ületada raskused ning jõuda kindlamasse tulevikku. Eesti on oma valikutega näidanud, et see on võimalik," kirjutas president.


"Viimased aastakümned on meile õpetanud, et kindel olemine kodanike ja riigina tugineb lisaks majanduslikule edukusele ja kaitstud julgeolekule ka aususele ja vastutustundele, eetilistele väärtustele, mille tähendust ja olulisust peame endale ning vajadusel teistelegi ikka meelde tuletama. Kohustus aususest ja õiglusest kinni pidada on asjakohane meeldetuletus nii valitutele ja määratutele kui ka kõigile inimestele."