"See prokuratuuri otsus ei ole ühelegi poliitikule ega erakonnale patulunastuskiri. Kodanikud kui valijad lugegu see dokument hoolikalt läbi, seal on palju olulist. Kui aga keegi poliitikutest näeb siin volikirja omasoodu edasi talitada, siis oleks tulemuseks rahva võõrandumine oma riigist, poliitikast ja poliitikutest. Eesti ei saa endale seda lubada," kirjutab president Ilves vastuseks "Postimehe" küsimustele oma kodulehel.

Ilves leiab, et erakondade varjatud rahastamise kahtlused määrivad kõiki poliitikuid ja parteisid, sõltumata kellegi juriidilisest süüst. Inimesed, kes on valitud rahvast esindama, ei tohi seadust rikkuda ega seaduse rikkumise varjamiseks valetada. "Kahtlused, valetamine, sõnasõda – see kõik määrib Eesti riiki."

President loodab, et mitte keegi, mitte ükski ettevõtja, mitte ükski poliitik – üldse mitte keegi – ei osale enam erakondade varjatud rahastamise skeemides." Kui midagi sellist toimub, siis on igaühe moraalne kohus teatada sellest viivituseta. Teatada ajal, mil on võimalik koguda kohtukõlblikke tõendeid. Kuriteost teatamine on kohustus. Ainult nii saame parteide rahastamise puhtaks."