Delfi küsis Helsingi raamatumessil riigipealt, kuidas ta suhtub õpetajate palganõudesse. "Kindlasti oleks vaja õpetajatele rohkem palka maksta, aga kui ei ole raha, siis on seda raske teha. Me ei taha ju ometi Kreeka olla," sõnas president.

Küsimusele, kas valitsus on selgitanud Eesti rahvale piisavalt hästi Kreeka abipaketi vajalikkust, jäi president vastuse võlgu. "Mina ei ole Eesti rahvas, seda peaks Eesti rahva käest küsima," nentis Ilves. President märkis, et oma ametisseastumise kõnes pühendas ta osa sellele, et Eesti rahvas ei saa aru majandusolukorra tõsidusest. "Me peame pingutama, et asi koost ei laguneks. Sellest hoolimata, et keegi on käitunud vastutustundetult," sõnas riigipea.

Toomas Hendrik Ilves esitles täna alanud Helsingi rahvusvahelisel raamatumessil oma kogumikku “Omalla äänellä”. Ilvese sõnul on lootust, et seni vaid soome keeles ilmunud teosest saavad osa ka eesti lugejad. Üks Eesti kirjastus on selle avaldamiseks luba küsinud ja olen nõusoleku andnud, sõnas president. Ilves tundis samas muret, kas raamat eestlastele huvi pakub, sest teos on koostatud silmas pidades soome lugejaid.

Delfi kajastab Helsingi raamatumessi koostöös presidendi kantselei ja Soome kirjanduse teabekeskusega.