Kantselei on seisukohal, et on võimalik ja otstarbekas jätkata Vabariigi Presidendi esindussõidukina sama sõiduki kasutamist kuni 2011. aasta novembrikuu alguseni, s.o Vabariigi Presidendi praeguse ametiaja lõpuni. Uue ja mitteplaneeritud hankemenetluse läbiviimine oleks hankijale nii ajaliselt kui rahaliselt väga kulukas, samuti jääks uue hankelepingu täitmise ajaks kuni Vabariigi Presidendi ametiaja lõpuni 2011. aasta sügisel ebamõistlikult lühike aeg, sest hankemenetluse läbiviimise ja uue sõiduki valmistamise aeg kokku on vähemalt kuus kuud, seisab presidendi kantselei direktori Rainer Saksa allkirjastatud käskkirjas.

Kantselei on seisukohal, et umbes 1-1,5 aastaks presidendile esindussõiduki nõuetele vastava sõiduki hankimine ja valmistamine on on väga kulukas ja see ei oleks rahaliste vahendite säästlik ja otstarbekas kasutamine riigihangete seaduse mõttes. Sellise hanke tulemusel, kui pakkumisi üldse esitataks, kujuneks igakuine rendimakse ebaotstarbekalt kalliks.

AS Reval Autolt Audi esindusõigused üle võtnud Reval Auto Esindused OÜ omab valmistajatehasega koostöölepingut, mis tagab tehasegarantii säilimise. Seoses sellega sõlmitakse Reval Auto Esindused OÜga sõiduki audi A8 4.2 TDI quattro lang rendileping ilma uut hankemenetlust läbi viimata, kehtivusega 1. veebruar 2010 kuni 7. november 2011, tingimusel, et kõik lepingu tingimused jäävad samaks võrreldes 8. novembril 2007 sõlmitud lepinguga, välja arvatud tingimused, mille muutmise vajadus on tingitud asjaoludest, et lepingu kehtivusaeg muutub, sõiduk on lepingu sõlmimise ajal juba kantselei valduses ning osutatava teenuse eest arvestatav käibemaksumäär on muutunud.

Lisaks eeltoodule kinnitatakse käskkirjas, et hetkel kasutuses olev sõiduk on presidendi ametiülesannete täitmise tagamiseks hea ja sobiv ega vaja väljavahetamist.