Presidendi eraasjade ajamist selgitas kantselei oma põhimäärusega, kus on kirjas, et kantselei tegeleb "muu hulgas ka presidendi ja tema perekonnaliikmete isikliku teenindamise korraldamisega presidendi antud juhtnööride kohaselt", kirjutab Eesti Päevaleht.

Selguse, miks esitas Eesti Energia lepingu ja hinnapakkumise ikkagi riigiasutusele, mitte talu omanikule, tõi alles Eesti Energia vastus, kus viidati, et lepingu sisu pole võimalik kommenteerida konfidentsiaalsuskohustuse tõttu, kuid pakkumine saadeti presidendi kantseleile, sest Ärma talus ongi Eesti Energia lepingupartneriks kantselei, mitte Toomas Hendrik Ilves.

Eesti Energia kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg selgitas, et hinnapakkumine ja lepinguversioon saadeti isikule, kes seda küsis: "Me ei eelda, et president peaks isiklikult ajama kõiki oma elukorralduslikke küsimusi. Kui aga leping oleks töösse läinud, siis oleks selle eest tasunud kindlasti kinnistu omanik ehk president ja leping oleks niimoodi ka vormistatud," kinnitab Hamburg.