Hiljutisel Isamaaliidu esimehe Mart Laari ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare kohtumisel suletud uste taga tulid presidendivalimised küll jutuks, ent mingeid kokkuleppeid ei sündinud, kirjutas Postimees.

Kolmikliidu erakondade kandidaatide omavahelises konkurentsis näevad mitmed Eesti poliitikud ootust kahe rühmituse tekkeks, millest ühe moodustaksid Reformierakond koos Saviga ja Mõõdukad koos Tarandiga, teise aga Peeter Tulvistet presidendiks suruv Isamaaliit. Selle mõtte aluseks on Mõõdukate ja Reformierakonna ühine huvi mitte lasta Isamaaliidul hõlvata ühekorraga presidendi, peaministri ja Tallinna linnapea kohta, märkis ajaleht.

Postimehe andmetel on Reformierakonna ja Mõõdukate liidrite hiljutistel kõnelustel olnud arutusel võimalus, et kui viimased toetavad Savi kandidatuuri presidendiks, jääb Tarandile vastutasuks Riigikogu esimehe positsioon. Tarandi taandumise võimaluse kasuks räägib mõne poliitiku hinnangul asjaolu, et kusagil pole näha Mõõdukate kandidaadi jõulist presidendikampaaniat.

Presidendivalimiste esimene voor riigikogus toimub tõenäoliselt esmaspäeval, 27. augustil. Kui president jääb siis valimata, on järgmisel päeval veel kaks vooru, nende läbikukkumisel läheb otsustamine edasi valimiskogule.