Mailis Repsi arvates on oluline luua pretsendent, et president teeb ühe esimestest visiitidest Venemaale. "Heatahtlik suhtlus on eesmärk," kinnitas ta.

Allar Jõks ütles, et Venemaaga suheldes peab kinni pidama väärtustest ja väärikusest. "Ma ei kujutaks ette, et saan minna presidendina Venemaale, kui näen, et Venemaa ei järgi rahvusvahelisi õigusi: see, et oma inimeste kaitseks tungida teistesse riikidesse," ütles ta lisades, et seni kuni Minski lepet ei täideta, ei saa Venemaaga suhteid luua.

Eiki Nestor tuletas meelde, et täna 25 aastat tagasi olid meil Venemaaga väga head suhted. "Täna on see külm rahu, kus me elame. Naaber on naaber, temaga tuleb arvestada ja kui saab, siis sõbralikult läbi saada." Välispoliitilist joont tuleb tema arvates Venemaaga hoida oma liitlaste läbi.

Sellega nõustus ka Mart Helme öeldes, et meie tee Moskvasse käib läbi liitlaste: Eesti tee Moskvasse läheb läbi Washingtoni, läbi Brüsseli.

Marina Kaljuranna sõnul on Eesti huvides heanaaberlikud suhted demokraatliku Venemaaga. "Ma ei näe mingit võimalust suhete muutmises, kuni tegu on agressoriga. Riigiga, mis on muutnud neid põhimõtteid, milles leppisime kokku pärast Teist maailmasõda," lisas ta. "See, et Eurooa Liit on ühtne, on väga tugev sõnum. Mitte ühtegi mõra ei ole," kinnitas välisminister. Ta leidis, et meil on väga head suhted Venemaaga kultuuris, turismis, inimeste vahel. Presidendi tasemel ei läheks taVenemaale, sest tegemist on agressoriga.