"Nii saame avaldada toetust kõigile neile, kes päevast päeva eesliinil töötades hoiavad ühiskonna vereringe töös. Saame ka näidata, et hoolime ja meile läheb korda, kuidas naabril, oma tänava ja hoovi inimestel läheb," teatas president sotsiaalmeedias.

"Oleme kriisis, milletaolist keegi pole veel kogenud. Et me ühiskonnana sellest võimalikult valutult läbi tuleksime, ei piisa kriisikomisjonide otsustest, ametnike soovitustest ja korraldustest, vaid igaüks saab ja peab panustama. Iga inimese panus on erinev, ent ühtviisi vajalik. Alustades sotsiaalse lävimise vähendamisest ning vanematele ja vanemaealistele sugulastele helistamisest," teatas Kaljulaid sotsiaalmeedias.

Täna õhtul kell 20.00 esmakordselt toimuv ettevõtmine „Lehvita, sest hoolid!“ annab võimaluse avaldada toetust neile sadadele ja tuhandetele inimestele, kes iga päev pingutavad oma tervisega riskides, et meie ühiskond toimiks ja elutähtsad teenused töötaksid – meedikud, lasteaedade töötajad, häirekeskuse inimesed, bussijuhid, poemüüjad, toidukullerid ja paljud teised. Ent see annab ka meile kõigile võimaluse näidata, et hoiame rasketel hetkedel ühte.

"#LehvitaSestHoolid

Tehke ka pilti, kui näete tulukesi ja postitage neid selle hashtagiga!" teatas Kaljulaid.