Pelgulinnas ühetoalises korteris elav presidendi tütar andis TV3-le avameelse intervjuu, kus valgustab oma suhteid nii presidendipaarist vanemate kui ka lastega.

Oma kahe tütre organiseeritud läbupidude kohta ütleb Maris Leif: “Ütleme selgelt välja, see on rõve, see oli mulle täielik šokk. Kuigi pärast ma hakkasin mõtlema, et tegelikult see ei üllata mind üldse. See on ainult jäämäe veepealne osa.”

TV3: Miks teie lapsed ei ela teie juures?

Maris Leif: Sellepärast, et mul pole raha neid üksinda üles kasvatada, ja see ka ei üllata mind üldse. See on sotsiaalne probleem, mitte ainult minu probleem.”

Millega te tegelete?

Mina olen lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti eriala.

Kui kaua lapsed juba teie juurest ära on?

Algul, kui isa presidendiloss läks, elas Helena [Marise 15-aastane tütar] veel minu juures Mustamäel. Aga kuna me olime nii raskes materiaalses olukorras, et meil ei olnud õieti süüagi ja korteriüür oli 11 000 krooni võlgu, siis mul ei olnud muud võimalust... nad läksid sinna elama. Isal oli selline normaalne palk kindlustatud ja ma saatsin nad sinna lihtsalt sööma. Et lapsed saaksid kõhu täis, et nad saaksid koolis käia ja et riided oleksid seljas.

Kui tihti oma lapsi näete? Kui tihti kokku saate?

Nii palju kui meil on sünnipäevi perekonnas. Ema korraldab neid sünnipäevi ja kutsub sinna lossi.

Te ise ei käi neid vaatamas?

Mulle on selgeks tehtud, et… noh… mina nagu üksi ei tohi sinna minna või niisama käia.

Kui palju lapsed räägivad teile elust lossis?

Nad ei räägi midagi. Ma olen küsinud, kuidas on, aga nad on alati vastanud, et kõik on hästi. Aga konkreetselt nad midagi ei räägi.

Millal te viimati vanematega kokku saite?

Noh, minu ema ja isa on alati olnud niiöelda karjääriinimesed ja väga oma tööga hõivatud. Mina olen lapsepõlvest saadik harjunud sellega, et ega kodus kedagi eriti ei ole ning et peab üksi olema. Ja keegi ei küsi, kuidas sul läheb ja… Selles mõttes see on väga halb ja väga ebanormaalne.

Aga miks te siis soovisite sellist elu oma lastele?

Mina saatsin oma lapsed vanaisa ja vanaema juurde, et lapsed oleksid söönud. Et nad ära ei sureks.

Miks te seni vaikinud olete?

Aga mis mõtet siin rääkida on.

*******

require_once "$admin_dir/projects/video/index.inc"; video(3,'24317F70-5F32-4EBE-B252-7B5FA6E8E1FE');?>