"Arsti sõnul töötab president Rüütli süda nagu noorel inimesel, tema vererõhk on samuti korras," ütles presidendi kantselei pressiesindaja Ester S

ank SL-Õhtulehele. "President käis arsti juures ka jaanuaris, kuid siis ei saanud kõiki uuringuid tehtud. Nüüd kontrolliti neid asju, mis tookord tegemata jäid."

Sank nentis, et artlikus kontrollis käib iga inimene, kes oma tervise eest hoolitseb.

"Perearsti soovitus oli, et presidendil peaks kõik asjad korraga läbi vaatama," lisas ta. "Jaanuaris tehtud testid ja analüüsid olid suurepärased. Täna tehti uued uuringud ja nende vastused pole veel teada. Rüütel ise tunneb ennast väga hästi."

Presidendi kantselei esindaja nentis, et ametis oldud aja jooksul pole Rüütli tervis halvenenud ja tema vorm on suurepärane, ehkki ta päevakava on väga tihe.

"Seda enam peab ta selle juures jälgima oma tervist ja arsti soovitust kord aastas tervist kontrollida," ütles Sank.

Ta lisas, et Rüütel ei tarvita tablette ja hoiab keha ning vaimu erksana trenazööril.

"Õhtuti sõidab taregulaarselt trenazööril ja kui vähegi aega on, siis 15-20 kilomeetrit," lausus Sank.

Mustamäe haigla suhtekorraldaja Kristjan Hamburg ütles ajalehele, et presidendi nagu ka kõikide teiste patsientide tervisliku seisundi kohta nemad teavet ei avalda.

10. mail saab president 74-aastaseks. Ta on 181 sentimeetrit pikk ja kaalub 91 kilo.

1997. aasta septembris tegid arstid infarktieelses seisundis Rüütlile Mustamäe haiglas südameoperatsioon. Rahvasuus Jeltsini operatsiooniks nimetatud lõikusega uuendati tal kuus südamega ühenduses olevat veresoont jalgadelt ja rindkerest võetud veresoontega.

1995. aasta 15. detsembril elas Rüütel üle autoavarii, kus sai mõrad parempoolse külje neljale ribile.

1990. aastate keskpaigas hakkasid levima jutud, et Rüütel põeb Alzheimeri tõbe. Urmas Oti mulluses saates "Seitse päeva mais" lükkas Rüütel selle kategooriliselt ümber.

Rüütel peab oma headeks omadusteks, et ta ei suitseta, võtab vaid tervisenapsu ja teeb kehalist tööd. Halvaks harjumuseks peab ta kunagist ülipingelist tööd.

Enne mullu toimunud presidendivalimisi ei andnud Rüütel perearstile oma tervise hindamiseks nõusolekut, kirjutas ajaleht.