"Rohkem kui valimiskampaania mind tegelikult tüütab ära kõiksugu kommentaatorite ja saatejuhtide itsitavad ja ironiseerivad, isegi halvustavad sõnavõtud, kuidas rahvas on nii tüdinenud valimistest ja kõik poliitikud on imelikud ja kaovad pärast valimisi niikuinii ära. Kas oleks tõesti parem elada diktatuuris, kus pole mingit valikut ega sõnavabadust?" küsis Facebookis Mari-Ann Kelam.

"Kuulan raadiot päris tihti, eriti autos. Ma pean siin silmas peamiselt väikseid, aga pidevalt korduvaid sissejuhatavaid lauseid ja itsitavaid hääletooni. Näiteks kaks saatejuhti ajavad omavahelist juttu enne uudiste või intervjuu algust: "Hahaha, küll on ikka lollid, vaesed kirjakandjad" jne. Tõesti tüütud remarkid, aga kahjuks need aitavad kaasa hoiakule, et valimised on lihtsalt suur naljaasi, mida peame ära kannatama, ja ei vääri normaalsete inimeste tähelepanu," leiab Kelam.

Sellele seisukohale reageeris emotsionaalselt presidendi nõunik Iivi Anna Masso. "Eesti ajakirjanikele on üldse kõik üks suur naljaasi, mitte ainult valimised. Ainus huvi inimeste vastu on neile ära panna, lajatada, sülitada. Palju inimlikku tarkust jääb nende pähesülitavate "tõeotsijate" koolikiusamise varjus esile tulemata. Õnneks on teised keeled, milles saab näha-lugeda ka sisukat, inimlikku ja mõistlikku."

See kommentaar paneb küsima, kas lisaks Soome vabakutselisele ajakirjanikule, Risto Vuorinenile, kutsub Masso nüüd üles juba ka tervet Eesti ajakirjandust boikoteerima?

Vastuokslikult pidas president Toomas Hendrik Ilves hoopis vajalikuks Eesti ajakirjandust oma aastapäeva kõnes kiita.

"Sestap ongi äärmiselt tähtis, et meedia ei lõpetaks tõeotsinguid ja tugineks faktidele. Ja siin ma kiidan Eesti ajakirjandust. Televaatajad, internetijälgijad ja lehelugejad on kindlasti tähele pannud, et sedapuhku on riigikogu kandidaadid palju suurema tule all kui varem," ütles Ilves Jõhvi kontserdimajas peetud kõnes.

"Nõudlikkus nende vastu on kasvanud, ainult ilusa jutu ja tühjade lubadustega enam keegi kaugele ei jõua. Valimiskampaania professionaalne kajastamine teeb meie demokraatia tugevamaks, see arendab Eestit ühiskonna ja riigina," lisas president.