Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai sõnul võeti menetluse käivitamisel aluseks karistusseadustiku paragrahv, mis käsitleb teise isiku identiteedi ebaseaduslikku kasutamist ja näeb süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastase vangistuse. "Seni kedagi kahtlustatavana üle kuulatud ei ole," lisas Tammai BNS-ile.

Riigikogu IRL-i fraktsiooni saadikud said pühapäeval president Toomas Hendrik Ilvese nime alt saadetud e-kirja, mis sisaldas roppusi ja kubises kirjavigadest. Kuigi IRL-i saadikud said sisu poolest aru, et erakonda sõimava kirja autor ei ole riigipea, tekitas segadust tõsiasi, et kiri oli tulnud Toomas Hendrik Ilvese isikukoodi sisaldanud ja @eesti.ee lõpuga aadressilt.

Riigi infosüsteemi ameti eksperdi sõnul oli keegi kirja teele pannud mõnest petukirjade loomise keskkonnast. Internetis on selliste kirjade saatmiseks kasutatavad leheküljed lihtsalt leitavad.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildami sõnul oskaks kõnealuse kirja sisu kõige professionaalsemalt kommenteerida eriarst. "Loodetavasti saavad sellest samamoodi aru ka need, kes taolise e-kirja kahetsusväärselt oma postkastist leiavad," sõnas Sildam.