Tänu sellele, et president Toomas Hendrik Ilves võõrustab sel aastal külalisi Jõhvis, on maakonnakeskuse südames asuv hotell Wironia vabariigi aastapäeval välja müüdud. 23. veebruaril on veel vabu kohti pakkuda, kirjutab Põhjarannik.

Hotelli juhataja Maive Raudver märkis, et peale öömaja pole mingeid lisateenuseid küsitud. "Inimesed on huvitatud ainult ööbimisest ja et oleks koht, kus tualetti korrastada."

Saka Cliff hotelli direktor Terje Bürkland ütles, et presidendi vastuvõtt on terve Ida-Virumaa majutusasutused kihevile ajanud. Esimesed presidendi vastuvõtuga seotud broneeringud tehti juba eelmise aasta oktoobris.

Bürkland märkis, et kuna 24. veebruar langeb tänavu teisipäevale, on paljud ka esmaspäeva vabaks teinud, seega on Saka Cliff hotell mõlemal päeval peaaegu täis.

Toila spaa hotelli müügiosakonna juhataja Merike Kivisaar-Sander ütles, et seoses presidendi vastuvõtuga on tube broneeritud, aga päris täis hotell ei ole.

Meresuu spaahotell, mis valiti äsja Eesti turismifirmade liidu poolt aasta turismiobjektiks, on välja müüdud nii 23. kui 24. veebruaril.

Meresuu täitumust mõjutavad nii presidendi vastuvõtt kui päev varem Narvas toimuv paraad. Spaahotelli müügi- ja turundusjuht Gerly Piiriste ütles, et hotellis peatuvad nii vastuvõtu korraldusega seotud inimesed kui külalised.

Jõhvi turismiinfokeskuse infokonsultant Kristina Ernits nentis, et presidendi vastuvõtt avaldab kohalikele turismiettevõtjatele kahtlemata positiivset mõju. "Juba see on positiivne, et maakond on sellega pildis."