Kas presidendi teada on tema tervis piisavalt hea, et kogu järgmine ametiaeg korralikult presidendikohuseid täita, küsis Delfi sel nädalal presidendi kantseleilt.

Paljudes riikides avaldavad kõrgetele ametikohtadele kandideerijad oma tervise kohta detailseid andmeid, et veenda valijaid oma suutlikkuses ametiaeg täie jõuga ära teenida. Delfi küsis seetõttu presidendi kantseleilt, kas äkki on ka presidendil kavas oma arsti ülevaatuse tulemused avalikustada?

Vastus oli napp. “Presidendi tervis on väga hea. Presidendi füüsiline vorm on väga hea,” teatas presidendi kantselei.

“Kuidas on arsti ülevaatuse materjalidega, kas nende avaldamiseks on lootust? Kui ei, siis miks? Ja kas teie vastust saab lugeda kui kinnitust, et president oma teada on piisavalt heas vormis, et ametit veel viis aastat täie jõuga pidada?” küsis Delfi vastu.

“Presidendi tervis on korras. Tema terviseandmete avalikku käsitlust reguleerib isikuandmete kaitse seadus,” vastas presidendi kantselei.

Delfi ei jätnud jonni ja küsis, kas president suitsetab, milline on ta kehamassiindeks, kui palju tarvitab ta alkoholi ja kas ja kui palju teeb ta sporti.

Presidendi kantselei oli jälle lakooniline. “Presidendi eluviisid on tervislikud ja eeskujulikud, muuhulgas annab ta endale regulaarselt füüsilist koormust.”