"Meil puudub teave nagu oleks Edgar Savisaar sõitnud ise eile õhtul presidendi kantselei juurde," ütles kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert Delfile.

Tema sõnul soovis president küll Savisaarega rääkida, kuid kõik toimus telefoni teel. Pert lisas kronoloogia.

"Eile kell 16.05 võttis riigipea sekretär ühendust Tallinna linnapea sekretäriga ja teatas, et president Ilves soovib kõneleda Edgar Savisaarega. Vastuseks öeldi meile, et Edgar Savisaar on ära ja tema mobiil on välja lülitatud."

"Kell 17.20 helistati Tallinna linnavalitsusest presidendi kantseleisse ja teatati, et Edgar Savisaar saab rääkida tunni-pooleteise pärast."

"Kell 18.20 helistati Tallinna linnavalitsusest uuesti presidendi kantseleisse ja öeldi, et nüüd on Edgar Savisaarel võimalik kõneleda. Paraku oli president Ilvesel sel ajal kohtumine, mida polnud võimalik katkestada ning Edgar Savisaare kõnet ei saanud ühendada."

Savisaar rääkis tänasel pressikonverentsil oma versiooni, miks ta eile riigipeaga kohtuda ei saanud. "Eile nägi see asi välja niimoodi, et ma olin puhkusel ja mulle teatati, et president otsib mind ja tahaks kokku saada," kirjeldas Savisaar eilset olukorda.

"Kui president kutsub, ju siis on midagi olulist. Hakkasin sõitma Tallinna poole ja jõudsin Kadriorgu, siis mulle teatati, et sorry, aga kui te oleks tulnud enne kella kuut, siis president oleks tahtnud teiega rääkida, nüüd enam mitte. Mõni oleks öelnud, et ülbe mees," kirjeldas Savisaar.