Moora kasutuses oleva 2001. aastal välja lastud Subaru Foresteri 84.000 krooni maksma läinud lisavarustusest kirjutas reedel politseikriitilises portaalis www.paturegister.ee endine kriminaalpolitsei juht, riigikogu ja Pärnu linnavolikogu liige Koit Pikaro.

Pärnu prefektuur on Pikaro sõnul ilmselt tellinud riigihankekonkursil ostetud mudelitest kallima Subaru Foresteri, millel on turbomootor ja kliimaseade.

Politseiameti pressijuht Indrek Raudjalg tunnistas info kontrollimise järel BNS-ile, et lisavarustuse ostmine sellises suurusjärgus vastab tõele. “Politseiamet uurib veel juhtumit ja otsustab, kas need kulutused on põhjendatud,” ütles Raudjalg.

Raudjala andmeil sai Pärnu prefekti neljarattaveoga universaalkerega Subaru Forester 85.000 krooni eest politsei eritehnikat nagu sireenid, vilkurid ja raadiojaam.

Samuti on politseiameti andmeil selle summa sees turbomootor, kuid Subaruid müüva AS Mariine Auto allika kohaselt on Pärnu prefektuur kohe soetanud turbomootoriga auto, mitte selle hiljem odavamale mudelile tellinud.

“Ühest küljest on see muidugi hoolitsus oma perekonna mugavuste eest, kuid teisest küljest on sellise auto väärtus ligi pool miljonit. Ületab see mõnegi ministri auto väärtuse,” kommenteeris Pikaro.

Politseiamet ostis eelmisel aastal riigihanke kaudu 13 Subaru Foresteri odavamat varianti, mille poehind on 360.000 krooni, kuid sai need kätte soodushinnaga, makstes ühe auto eest ligi 250.000 krooni.

Pärnu prefektuur maksis Pikaro andmetel aga 100.000 krooni juurde, et saada kõrgemas hinnaklassis oleva auto.

“Moora kasutada olev auto on kuldset värvi, lisaks on tal kängururauad. Aga minu teada Pärnumaal kängurud ringi ei jookse,” rääkis Pikaro BNS-ile.