Organisatsioonide teatel saab selleks mitte ettenähtud kohas prügi mahapanemise eest eraisikuid karistada kuni 18 000 krooni suuruse rahatrahviga. Juriidilise isiku puhul on selle suurus kuni 50 000 krooni, kirjutab Valgamaalane.

“Pakendiringlus on avastanud kogumiskonteinerite kõrvalt toidujäänuseid, vaibatükke, koduelektroonikat,” loetles mittetulundusühingu juhatuse esimees Aivo Kangus.

Keskkonnainspektsioon trahvis mais ja juunis erinevate jäätmeseaduse nõuete rikkumiste eest 72 isikut, kes pidid oma üleastumiste eest tasuma kokku 259 480 krooni.

Harju maakohtu hiljutine otsus kinnitab, et taaskasutusorganisatsioonid ei vastuta pakendikonteinerite ümbruse risustamise eest juhul, kui kolmandad isikud loobivad pooleldi täidetud konteineri sisu mahuti ümbrusesse laiali. Antud otsusest selgub ka, et taaskasutusorganisatsioon on jäätmevaldaja üksnes jäätmete osas, mida nad on kohustatud koguma.

Pakendiringlus vastutab hetkel ligi 1800 ettevõtte pakendite kogumise eest ning kogub vastavaid jääke kõikides Eesti omavalitsustes. Praegu on taaskasutusorganisatsioonil Eestis üle 2600 avaliku kogumiskonteineri, millest ligi 200 on paigaldatud tänavu.

MTÜ Eesti Pakendiringlus on pakendiseaduse alusel asutatud organisatsioon, mille eesmärk on korraldada pakendite kogumist ja taaskasutamist. Ühingu tegevust finantseeritakse pakendiettevõtjate teenustasudest.