“Rahulikus toonis vene keelt kõnelenud mees helistas mulle teisipäeva õhtul mobiiltelefonile ja soovitas tariifikomisjonist eemale hoida, kui mu elu kallis on,” lausus Saaremaa Laevakompanii dotatsiooni suurendamise vastu olev Toivo Alt Eesti Päevalehele. Tema sõnul helistas ähvardaja telefoniautomaadist.

“Tegin juhtunu kohta ka politseisse avalduse,” lausus suurärimees, Öseli toiduainekontserni üks omanikke Alt. Ta ei osanud öelda, kes võis olla ähvarduskõne tellija.

“Ma ei tahaks spekulatsioone teha ega kedagi süüdistama hakata, loodan, et politsei tabab ähvardaja,” ütles Alt. Ta ei soovinud kommenteerida, kas ta on ähvarduskõne tõttu oma turvalisust parandanud.

“Ma ei sooviks seda kommenteerida, kuid ähvardusest teadvad inimesed soovitasid mul suhtuda asjasse rahulikult ja võidelda õigluse ja demokraatia eest edasi,” ütles Alt.

Teede- ja sideministeeriumi hinna- ja tariifikomisjon leidis kolmapäeval nõupidamisel, et Saaremaa Laevakompanii dotatsiooni järgmisel aastal ei suurendata.

Tänavu sai kompanii riigilt toetusraha 55 miljonit krooni. Laevakompanii on lubanud seetõttu pileti hinda järgmisel aastal tõsta.