Otsustasime, et teeme järgmisel aastal investeeringu meie neljas sadamas WIFI-i tugijaamade väljaehitamiseks,” ütles AS-i Saarte Liinid nõukogu esimees Ain Tatter ajalehele Oma Saar.

Tasuta internetiühendus on kavas luua Kuivastu, Virtsu, Rohuküla ja Heltermaa sadamas. “Kui on halvad ilmaolud, et laevad ei sõida, või pikad järjekorrad, siis on reisijatel vähemalt võimalus seal internetti kasutada,” selgitas Tatter ajalehele Oma Saar.

Samas rõhutas Saarte Liinide nõukogu esimees, et ettevõtte 2008. aasta investeeringute kava on praegu veel kinnitamata ning seetõttu pole WIFI väljaehitamine siiski lõplikult otsustatud. “Kui detsembris selgub, et välisvahendite kaasfinantseerimise määr sadamate rekonstrueerimisel peab olema suurem, kui me praegu plaanime, tuleb leida lisaraha ja siis me kindlasti WIFI ohverdame,” lisas Tatter.

Nõukogu arutas ka juba mõnda aeg päevakorral olnud AS-i Saarte Liinid nime vahetamise teemat, mis praegustel andmetel ei saa teoks siiski enne 2009. aastat. Nimemuutmine lükati edasi, kuna ettevõtte üldkoosolek ehk majandusminister Juhan Parts ei pidanud seda praegu sedavõrd pakiliseks tegevuseks.

Saarte Liinide nimevahetuse vajadus tõusis päevakorda vältimaks ettevõtte pidevat segiajamist Saaremaa Laevakompaniiga. Segadust tekitab eelkõige asjaolu, et Saarte Liinide nimi viitab laevadega opereerimisele, millega ettevõte tegelikult ei tegele ja mis on Saaremaa Laevakompanii tegevusala.

Saarte Liinide uus nimi peaks kajastama ettevõtte põhitegevust ehk sadamate haldamist ning seetõttu peaks nimes kindlasti esinema sõna “sadam”.