„Minu eesmärk on muuta politsei- ja piirivalveamet ühtsemaks, et meie erinevad üksused saaksid koos ühise eesmärgi nimel pingutades pakkuda Eesti inimestele senisest enam turvalisust. Soovin, et politsei jõuaks inimestele lähemale,“ ütles PPA juht Elmar Vaher pressiteenistuse vahendusel.

„Politsei- ja piirivalveameti ees seisvate ootuste täitmiseks olen kokku panemas oma meeskonda. Ma tänan seniseid osakonnajuhte tehtud töö eest ning tunnustan nende pühendumust. Nad on professionaalid, kes on andnud endast PPA ülesehitamise nimel väga palju.“

Seni siseministeeriumis migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakonnajuhataja asetäitjana töötanud Rando Kruusmaa alustab PPA piirivalveosakonna juhina tööd 8. juulil. Praegune osakonnajuht Tõnu Hunt siirdub erialadiplomaadiks Eesti saatkonda Moskvas.

Rando Kruusmaa on avalikus teenistuses piirivalve valdkonnas 1999. aastast, olles aastate jooksul töötanud nii piirivalve õppekeskuses, ida ja kirde piirivalvepiirkonnas, piirivalveametis, politsei- ja piirivalveametis kui ka siseministeeriumis. Enne Eesti astumist Schengeni viisaruumi töötas Rando Kruusmaa välja meetmete kontseptsiooni, mis kompenseeris piirikontrolli kaotamist sisepiiril ning juhtis selle elluviimist. Samuti juhtis Kruusmaa siseministeeriumis projekti järjekordade kaotamiseks idapiiril, mille tulemusel jõuti 2011. aastal olukorrani, kus idapiiril ei seisa teeääres enam kilomeetritepikkuseid autokolonne.

Praegu keskkriminaalpolitsei kriminaaltulu tuvastamise bürood juhtiv Krista Aas asub keskkriminaalpolitsei juhina tööle 1. augustil. Senisele juhile Raigo Haabule on peadirektor teinud ettepaneku jätkata keskkriminaalpolitseis teisel ametikohal.

Krista Aas on alates 1997. aastast töötanud nii prokuratuuris, advokaadibüroos, riigikontrollis kui ka politseis, kus aastatel 2007-2011 juhtis ta kriminaalpolitsei osakonda. 2002. aastal tunnistati toona Tallinna prokuratuuris töötanud Aas seoses mitmete keerukate majanduskuritegude kriminaalmenetluste juhtimisega aasta prokuröriks. Aastatel 2005-2007 ehitas ta riigikontrollis töötades üles kohalike omavalitsuste auditeerimise üksuse ning alates 2011. aasta lõpust on sama teinud keskkriminaalpolitseis loodud kriminaaltulu tuvastamise bürooga.

Praegune PPA korrakaitsepolitsei planeerimistalituse juht Joosep Kaasik alustab korrakaitsepolitseiosakonna juhina tööd augustis. Senine osakonnajuht Tarmo Miilits kandideerib kõrgele ametikohale Euroopa Liidu politseimissioonil. Rahvusvahelise konkursi tulemused selguvad lähikuudel.

Joosep Kaasik on politseiteenistuses 1991. aastast, mil ta alustas Pärnu politseiprefektuuris nooreminspektorina. Kaasik on aastate jooksul töötanud erinevatel juhi ametikohtadel Tallinna ja lääne prefektuuris ning PPA korrakaitsepolitseiosakonnas. Aastatel 2008-2009 viibis Kaasik Euroopa Liidu politseimissioonil Bosnias ja Hertsogoviinas, kus juhtis ühe regiooni meeskonda. Ta on olnud üks lääne prefektuuri korrakaitsemeeskonna loojatest ning 2004. aastal tunnustas Eesti naisteühenduste ümarlaud teda Valge Lindiga töö eest perevägivalla vastase võitluse koordineerimisel lääne prefektuuris. 2008. aastal andis Kaasik magistritöö põhjal välja õpiku „Kogukonnakeskne politseitöö“.