Siseminister Mart Helme on saanud politseilt Rehe kaasuse ja uurimis- ning menetlustoimingute kohta ülevaate. "Olen neist tulenevalt saanud kinnitust, et tegemist oli suitsiidiga ning ei ole mingit alust midagi muud arvata. Juhtumi osas viidi läbi kõik seaduses ettenähtud uurimis- ja menetlustoimingud, mis on ka korrektselt ja kontrollitavalt vormistatud," ütles minister.

PPA ja siseministeerium kirjeldavad:

Rehe võttis endalt elu oma koduhoovis 23. septembri hommikupoolikul kohas, kus tema surnukeha oleks pidanud olema lähedastele kohe märgatav, kuid tänaval liikujatele varjatuks jääma. Kuna poomisvahend katkes, kukkus mehe surnukeha maha enne, kui lähedased koju naasesid ning jäi märkamatuks järgmise kahe ööpäeva jooksul.

Kohtuarsti hinnangul suri Rehe 48-24 tundi enne leidmist ning täpsemalt surma aega määrata ei saa. Kriminalistide kinnitusel ei ole vastuolusi mehe asendi, surnukeha ja riiete seisukorra, puu küljest leitud kinnituskohtade ega poomisvahendi katkemiskoha kohta kogutud tõendites.

Politsei eksis otsingute läbiviimiseks, kui jättis põhjalikult läbi kontrollimata maja hoovi, mis on pisike ja suhteliselt lage ning pealtnäha pole seal kohta, kus surnukeha võiks märkamata jääda.

Lähtusime otsinguid alustades esmasest infost, et mees on kodust lahkunud ning küsimisel kinnitasid lähedased korduvalt, et on maja hoovi üle kontrollinud. Politseinikud käisid korduvalt Rehe majas sees, mille akendest on aed pea täies ulatuses näha ning visuaalsel vaatlusel ei märganud ka nemad surnukeha kohas, kust see leiti.

Meediasse ilmunud esmane info sellest, et Rehe võis endalt elu võtta 24. septembril, tulenes kiirabiarsti ja ekspertide esmasest hinnangust vahetult pärast surnukeha leidmist. Pärast seda, kui kriminalistid ja kohtuarst on asjaolusid põhjalikult kontrollinud, on meil kindlus, et surm saabus kohe 23. septembril.

Politseil ei ole Aivar Rehe perele mingeid etteheiteid, nad käitusid otsingute ajal viisil, mis on lähedase kadumisel täiesti mõistetav. Meil on siiralt kahju, et politsei eksimus põhjustas lähedastele lisakannatusi juhtunu detailide laia avaliku käsitlusega.

Selle kaasuse valguses täiendab politsei oma otsingutega seotud juhendit, kus eraldi rõhutame eluruumide ja maja vahetu läheduse kontrollimist.

Mõistame, et Aivar Rehe isik pakub nii ajakirjanikele kui avalikkusele huvi seoses Danske pangaga seotud rahapesu uurimisega. Aivar Rehe ei olnud kahtlustatav, vaid tunnistaja ning uurimises ei ole toimunud pööret, mis kuidagi Rehega seotud. Politsei jätkab rahapesuga seotud uurimist.

Kui Sina või Sinu lähedane vajab abi, siis helista:


- eluliin: 655 8088 (eesti keeles), 655 5688 (vene keeles) iga päev kell 19-07;


- usaldustelefon: 126 (eesti keeles), 127 (vene keeles) iga päev kell 15-19;


- alati võid küsida nõu oma perearstilt või perearsti nõuandetelefonilt 1220.


Väljaõppinud nõustajad kuulavad Sind ning suunavad vajadusel edasi, et saaksid abi, mida vajad.


Kohest sekkumist vajavas kriisiolukorras helista 112.
Jaga
Kommentaarid