Kuna ametist lahkuv peadirektor Raivo Küüt puhkas mõned päevad, asendas teda seni piirivalve osakonna juht Tõnu Hunt.

Siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide kommenteeris, et kuivõrd tegemist on vastutusrikka ametikohaga, arvestatakse mõistagi ka inimese enda valmisolekuga seda ülesannet täita. "Tõnu Hunt, kes oleks peadirektori puhkuse või lühiajalise eemaloleku korral PPA põhimääruse järgselt asendusjärjekorras esimene, avaldas soovi sellest ülesandest loobuda," teatas Loide.

Praegune olukord ei nõua Loide sõnul peadirektori ajutist asendamist, vaid ametniku määramist peadirektori ülesannetesse.

Hunt lausus Delfile, et soovis keskenduda piirivalve juhtimisele ning loobus seetõttu kogu PPA peadirektori asendamisest. "Keskendun piirivalve rea peale. See on põhiline," lausus Hunt. PPA peadirektori ajutise asendamise töökoormust ta liiga suureks ei nimetanud.

PPA peadirektori valimine on jõudnud ummikusse, sest avalikul konkursil viimase kolme sekka jõudnud Hunt, PPA peadirektori asetäitja Tarmo Miilits ja siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort olid peadirektorit valinud komisjoni hinnangul kõik sellele ametikohale sobimatud. Seejärel välja valitud justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama põrkus aga riigikogu õiguskomisjonis opositsioonierakondade ja ka Reformierakonna vastuseisu otsa.