“Kõige esimeste prognooside kohaselt lootsime 3000 tellijat täis saada augusti lõpuks,” sõnas kolmapäeval BNS-ile kirjastuse Varrak juhataja Priit Maide.

Kaks nädalat tagasi, kui tellitud oli üle 1700 eksemplari, ütles Maide, et maailma mastaabis ei tundugi see arv miljonite kõrval võib-olla väga suur, aga kui hakata arvutama, teeb see 30 raamatut tunnis ehk üks ettetellimine iga kahe minuti tagant.

Raamatut eestindav Krista Kaer ei soovinud öelda, mitu lehekülge on tal tõlgitud. Kaer rääkis Eesti Päevalehele, et tõlkida on keeruline, kuna Rowling armastab väga inglisekeelseid sõnamänge, mida on keeruline eestindada.

Viienda Potteri-raamatu ettetellimine algas 21. juunil. Raamatut saab ette tellida raamatupoodidest. Ettetellimisel 225 krooni maksva raamatu eest tuleb tellijatel tasuda kohe ning teose saab hiljem kätte kviitungi vastu samast poest. Kauplustes hakkab raamat maksma 295 krooni.

Esialgsete prognooside kohaselt kuni 900-leheküljelise teose tiraaž pole kirjastuse juhi sõnul veel selge ning sõltub suuresti ettetellimisest, mis kestab augusti lõpuni.

Krista Kaer lõpetab raamatu tõlkimise septembris, pärast seda läheb teos trükki ning ilmub praeguse seisuga oktoobri eelviimasel nädalal.

Mullu müüdi Potteri-raamatuid Eestis 13.627 eksemplari, kokku on Potteri-raamatuid Eestis müüdud üle 50.000.