Kui viimased kuus aastat on tavalise, kuni 20grammise kirja saatmine maksnud 4 krooni 40 senti, siis nüüd plaanitakse tõsta hinda viiele ja poolele kroonile ehk veerandi võrra. Kõige suurem oleks hinnatõus aga 20-50 ja 50-100 grammi kaaluvate kirjade puhul, mille praegused hinnad, vastavalt 4.70 ja 5.30, tõuseks kolmandiku võrra, kirjutab Postimees. ´

Eesti Posti juhatuse liikme Leon Jankelevitshi sõnul on postifirma kulud viimastel aastatel märkimisväärselt kasvanud ja kui hinnatõusu ei tuleks, jääksid nad aasta lõpuks kahjumisse. Kui hindu tõstetaks augustist, oleks aasta lõpuks prognoositav kasumimarginaal neli protsenti.

Sarnaselt paljudele teistele ettevõtetele seisab ka Eesti Post silmitsi tõsiasjaga, et nende töötajaid püütakse välismaale tööle meelitada. Nii on Soome Post avalikult otsinud endale Eestist näiteks kirjakandjaid, pakkudes neile 20 000kroonist kuupalka.

“60 protsenti meie kuludest moodustavad tööjõukulud, kuid palkade muutus on viimastel aastatel olnud pelgalt kosmeetiline,” rääkis Jankelevitsh. “Normaalne oleks, kui Eesti keskmine palk ja meie keskmine palk oleks samal tasemel, praegu on see vahe aga üle 1600 krooni meie kahjuks.”

Postifirma arvutuste kohaselt suureneksid eestlase kulud postiteenustele pärast hinnatõusu 15 krooni inimese kohta aastas, samas võimaldaks see tõsta enam kui 3000 töötaja sissetulekut pea 1000 krooni kuus.