Eva-Lotta Kivi kinnitas Delfile, et andis Karl-Eduard Salumäega lahkumisavalduse. "Meie lahkumist võib pidada [arvamustoimetuse endise juhi - toim.] Indrek Lepiku mineku loomulikuks jätkuks," sõnas Kivi. Ta kinnitas, et arvamustoimetuse töötajad teevad veel töölepingu lõppemiseni ehk kuu aega samamoodi hästi tööd nagu varemgi.

Arvamustoimetuse juhi kohusetäitja Herman Kelomees ütles Delfile, et toimetajate lahkumine ei tulnud talle üllatusena ning nende põhjused olid suuresti samad, mis eelmistelgi lahkujatel. "Kurb olukord. Võib-olla see võiks panna mõtlema inimesi siin, kuidas inimesi paremini hoida," lisas alles hiljuti Postimehesse tööle asunud Kelomees.

Mis saavad olema järgmised sammud ja kuidas olukorda lahendada, arutatakse Kelomehe sõnul toimetuses lähipäevil. "Mida mina tegema hakkan KT-na? Väga palju volitusi ei ole. Kuni uue peatoimetaja selgumiseni ei olegi mul suurt midagi teha. Elu näitab," lisas ta.

Postimehe uudistejuht Urmas Jaagat möönis, et toimetust räsivad võnked mõjuvad ka ajalehe kõige tähtsamale osale. "Ümberringi toimuv kahtlemata mõjub, aga kellegi ekstra rahustamist ei ole tarvis läinud," ütles Jaagant Delfile. "Uudistetoimetuses on rahulik, ajalehed on plaanitud ilmuma ja uudisteportaal töötama nii nagu senini." Postimehest lahkunud oma kümnekonna ajakirjaniku seas pole seni olnud ainsatki uudisteajakirjanikku. Jaagant kinnitas, et ka pärast viimast suuremat minemist pole uudistetoimetusest ühtegi lahkumisavaldust esitatud.

Ajakirjanike lahkumist kinnitas ERR-ile Postimehe peatoimetaja kohusetäitja Kalev Korv, kes lahkumise põhjustest rääkida ei soovinud.

Korvi sõnul tuleb nüüd nende asemele uued inimesed otsida. "Ega Eesti headest meedia suunitlustega inimestest tühi ei ole," lausus Korv.

Korv kinnitas, et Arvamuskultuuri lisaleht ilmub Postimehe vahel edasi. "Ma võin kõigile kinnitada, et kogu materjal, mida Postimees välja annab, jätkub samas mahus, samal kujul ja samas rütmis ilmumist," ütles Korv.

Nädala eest lahkus Postimehe toimetusest korraga kuus seitse ajakirjanikku. Lahkumisest teatasid uuriva toimetuse ajakirjanikud Mari Mets, Martin Laine, Helen Mihelson ja Oliver Kund ning toimetaja Henrik Ilves. Lisaks lahkus töölt arvamustoimetuse juht Indrek Lepik. Paar päeva varem olid lahkumisotsusest teatanud vastutav väljaanda Merili Nikkolo ja uuriva toimetuse juht Holger Roonemaa.

Delfi andmetel sündis senimaani tuuriv konflikt sellest, et Postimees Grupi juhatus algatas uuriva toimetuse materjalidega iseseisvalt uurimise. Seda viis Postimees Grupp läbi ühe lepingulise andmeanalüütikuga, kelleks on Jüri-Franciscus Lotman. Uurivat toimetust Postimees Grupp ei kaasanud väitega, et nad pole erapooletud.