Postimehe peatoimetaja Urmas Klaas nentis, et olukorras, kus Eesti ajakirjandusturul on päevalehti tekkinud ja kadunud, on Postimees püsinud ning püsib stabiilse ja usaldusväärse väljaandena. “Meie eriline tänu kuulub täna nendele inimestele, kes on Postimeest/Edasit lugenud aastakümneid. Suur hulk lojaalseid lugejad on Postimehe eripära, mis on aidanud lehte üle elada ka majanduslikult kõige raskemad ajad,” sõnas Klaas.

Lehe peatoimetaja lisas, et viimastel aastatel on Postimehe tiraazh pidevalt suurenenud, mis on märgiks, et noored inimesed eelistavad kaasaegses kiires maailmas info ja analüüside pakkujana just Postimeest.

Postimehe lugu algab 1857. aasta juunist, kui Johann Voldemar Jannsen asutas ajalehe Perno Postimees ehk Näddalileht, millel ajakirjanduse uurijate hinnangul oli erakordne tähtsus Eesti ja eestlaste ajaloos. Tartu Ülikooli emeriitprofessor Juhan Peegel on kirjutanud, et Postimees lõi eesti ajakirjandustraditsiooni.

Ajakirjanduse ajalugu uurinud Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Krista Aru märkis, et Postimehe sünnidaatumis pole kahtlusi. “Keegi teine ei saa Jannseni lehe järjepidevusele pretendeerida,” kinnitas ta.

Vaidlusi on tekitanud nõukogude periood ehk aastad 1948-1990, kui ajaleht ilmus Edasi nime all, kuid Aru väitel ei lõhu see Postimehe järjepidevust.