Trammiliin nr 1 suunatakse ümbersõidule suunal Kopli–Tondi–Kopli. Tondi suunal liigub tramm marsruudil Mere puiestee, Viru väljak, Pärnu maantee ja Tondi tänav. Kopli suunal on marsruut vastupidine. Täiendavad peatused tehakse kõikides liikumisteel olevates trammipeatustes, ära aga jäävad peatused Tallinna Ülikool, L. Koidula, Kadriorg ja J. Poska.

Bussiliini nr 8 pikendatakse Balti jaama peatuseni. Liikumistee Balti jaama suunal kulgeb marsruudil Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Suurtüki tänav, Rannamäe tee ja Balti jaam. Balti jaama suunal tehakse täiendavad peatused Hobujaama (Narva maanteel), Mere puiestee, Linnahall ja lõpp-peatus Balti jaam.

Äigrumäe poole liigub bussi nr 8 marsruudil Rannamäe tee – Suur Rannavärav – Põhja puiestee. Lisatud on ka täiendavaid peatusi: algpeatus Balti jaam (peatus nr 6), Linnahall, Mere puiestee ja Hobujaama (Narva maanteel). Ära jääb peatus Viru keskus (bussiterminalis).

Ajutiselt tehakse Narva maanteele veel täiendavaid bussipeatusi. Linnast väljuval suunal lisandub Hobujaama peatus (bussiliinidel nr 5 ja 8) ning ajutine peatus Tallinna Ülikooli trammipeatuse piirkonnas (bussiliinidel nr 1A, 5, 8, 29, 60 ja 63). Kesklinna suunal lisandub ajutine peatus Bensiini ja Filmi tänavate ristmike vahelisel alal (bussiliinidel nr 1A, 5, 8, 29, 34A, 35, 38, 44, 51, 60 ja 63).

Rekonstrueerimistööd hõlmavad Poska tänava 750-meetrist lõiku Vesivärava tänavast Narva maanteeni, samuti 80-meetrist lõiku Vesivärava tänaval ja 200 meetrist lõiku Narva maanteel kesklinna suunal. Remondi tulemusena saab Poska tänav täiesti uue ilme, paranevad oluliselt jalakäijate ja jalgratturite liikumisvõimalused, rahuneb liiklus ning parkimiskorraldus muutub korrapärasemaks. Uuendatakse tehnovõrgud ja tänavavalgustus ning rajatakse sademeveekanalisatsiooni torustik. Tööde lepinguline tähtaeg on 15. oktoober.

Piirkonna elanikele on tagatud oma kinnistutele juurdepääs. Liiklejatel palutakse järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et ehitustööd häirivad tavapärast liikumist.