Jaan Poska lasteaia juhataja Helve-Annela Õisma rääkis Delfile, et varing oli täna hommikul kella seitsme ajal, kui tööl oli üks kasvataja ja koristaja, rohkem inimesi majas polnud. "Nad kuulsid mingit mütsu ja avastasid siis, et akna kohalt olid hoovi poole alla kukkunud krohvitükid."

Septembris 80-aastaseks saav maja on lagunevate seintega juba mitu aastat hädas olnud. Tänavu suvel renoveeriti maja esifassaad. "See oli haridusametil valulapseks, kuid nüüd on sealt kõik ohtlikud kohad ära remonditud," rääkis Õisma. Hoovipoolset seina, millest täna hommikul tükid kukkusid, renoveeritud ei ole, kuna sellest ei osatud ohtu aimata. Õisma täpsustas, et seal polnud pragusidki, mistõttu oli kogu juhtum äärmiselt ootamatu.

Spetsialistid käisid haridusametist hommikul juba kohal ning nüüd on plaanis kogu hoone karniisid ja ohtlikud kohad üle kontrollida. "Kõigepealt tuleb terve sein läbi koputada, lahtised tükid alla kukutada. Eeldan, et allakukkunud osa parandamine ei ole märkimisväärne väljaminek. See on umbes kolme akna laiuses serv akna kohalt," selgitas ta.

Praegu on ala seina äärest piiratud ja igaks juhuks jälgitakse, et lapsed sinna ligi ei läheks. "Vanemad lapsed läksid jalutama, väiksemad mängivad hoovis ja me kogu aeg jälgime, et keegi piirdest läbi ei lähe," lausus Õisma, lisades, et kõigepealt on vaja terve sein üle kontrollida.

Õisma ei teadnud veel, kas esimese hooga renoveeritakse terve sein või ainult varisenud osa seinast. Ta lisas, et ilmselt parandatakse sel aastal allakukkunud osa ning järgmisel aastal terve maja välisfassaad. Lasteaia juhataja lisas veel, et tal on hea meel, et niigi läks. "See on kõige tähtsam, et keegi viga ei saanud."