Utgofi sõnul käratas minister eelmise nädala reedel Laulasmaal enne etendusele “Latern” minekut talle vene keeles “hujevo obsluživanije” (eesti keeles s…t teenindus) ja pärast etendust “ne jebite mne mozgi” (eesti keeli ärge k…ige mu ajusid), kirjutas SL Õhtuleht.

“Enne etendust ei meeldinud talle, et meil oli parkla ja parkimistasu oli 25 krooni. Parklas sai mõni panna oma auto hotelli juurde, aga kui alumine parkla sai täis, siis turvamehed helistasid mulle ja ütlesid, et vabu kohti seal ei ole,” rääkis aastas kolm kuud Eestis elav, kuid muidu Ameerika Ühendriikides Wisconsin-Madisoni ülikooli doktorantuuris õppiv Grigori Utgof. Nii pidigi Atonen parkima oma auto hotellist ja etendusepaigast paarisaja meetri kaugusele.

Utgof ütles, et enne etendust tuli Atonen tema juurde ja küsis, mis firmaga on tegemist. “Mina vastasin, et Laulasmaa spa-konverentsikeskus. Ja siis ta ütleski roppuse teenindamise kohta,” rääkis ta.

“Etenduselt tagasi tulles küsisin ta käest, kas ta ei tahaks vabandust paluda. Ja siis ta vastas, et mina pean vabandama, sest tema on majandusminister ja näitas tõendit selle kinnituseks ja ütles ärge k…ige mu ajusid,” lausus Utgof.

Atonen teatas Reformierakonna pressiesindaja vahendusel, et ta pole kedagi leebemal ega tugevamal kujul sõimanud. Küll võttis ta omaks, et tegi teenindajale märkuse ebakvaliteetse teenindamise eest.