1. Sirbile uue peatoimetaja määramine ja kultuuriminister Rein Lang

13. novembril 2013 sai teatavaks, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender. Kuigi esialgu väitis kultuuriminister Rein Lang, et tema pole asjaga seotud, möönis ta hiljem, et enne Kenderi ametisse saamist oli ta kohtunud kultuurilehte väljaandva sihtasutuse juhataja ning ka tulevase peatoimetaja kohusetäitjaga.

20. novembril nõudsid nii loomeliidud kui ka Eesti Päevaleht ministri tagasiastumist. 21. novembril teatas Lang otsesaates, et on otsustanud usalduse kaotamise tõttu ametist lahkuda. Aeg skandaali alguse ja ametist lahkumise vahel: 8 päeva. 25. novembril loobus oma ametist ka Kender.

2. Reformierakonna rahastamisskandaal ja justiitsminister Kristen Michal

22. mail 2012 avaldati arvamuslugu „Silver Meikar: erakondade rahastamisest. Ausalt". Järgnesid meeleavaldused valeliku poliitika vastu ning kriminaalasi. Hoolimata sellest, et Reformierakond oma kunagist peasekretäri ning skandaali ajal justiitsministri ametis olnud Kristen Michalit esiti kaitses, vandus ta lõpuks avalikkuse survele alla ja teatas 6. detsembril, et astub tagasi. Aeg skandaali alguse ja ametist lahkumise vahel seega 198 päeva.

3. Raske haigus ja kaitseminister Mart Laar

18. veebruaril sai katiseminister Mart Laar insuldi ning 6. mail esitas ta tagasiastumispalve.

4. Tüli valitsuses ja Ivari Padar, Urve Palo ning Jüri Pihl

Mai lõpus 2009 tekkis valitsuskoalitsioonis tüli ning SDE lahkus valitsusest. 21. mail palus peaminister Andrus Ansip ametist vabastada siseminister Jüri Pihli, rahandusminister Ivari Padari ja rahvastikuminister Urve Palo. Vähemusvalitsusse jäid Reformierakond ja IRL.

5. Pensionide kojukanne ja sotsiaalminister Maret Maripuu

Sotsiaalminister Maret Maripuu astus tagasi pärast seda, kui pensionid hakkasid laekuma pangaarvele, mitte koju kätte ning lisaks hilines töövõimetuspensioni väljamaksmine 1885 inimese puhul. Maripuu jäi meedia hammasrataste vahele 2009. aasta jaanuari alguses, tagasiastumisest teatas 23. veebruaril.