Iraagis hakkab valitsuse otsuse järgi tegutsema 32-liikmeline Eesti kaitseväelaste kergjalaväe rühm, mis on varustatud kergtankitõrjerelvadega ja kuulipildujatega ning on võimeline tegutsema piiratud nähtavuse tingimustes.

Kuveidis asub tegutsema 11-liikmeline transpordilennukite teenindusmeeskond, mille ülesanne on maha laadida ja konvoeerida piirkonda saabuvat varustust.

Bahreinis asub tegutsema kolmeliikmeline tuuker-demineerijate meeskond, mis hakkab lõhkekehi kahjutuks tegema. Lisaks saadetakse vajadusel Katari üks koordinatsiooniohvitser, kes asub teenistusse Ameerika Ühendriikide keskväejuhatuse juures.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Madis Mikko sõnul läheb Iraagi missioon maksma kuni 24 miljonit krooni, mis saadakse kokku kaitseministeeriumi haldusalas olevate üksuste eelarvete muutmisega.

Iraaki, Bahreini, Katari ja Kuiveiti lähetatav kaitseväe missioon peab kaitseminister Margus Hansoni ja kaitseväe juhataja Tarmo Kõutsi otsusel olema lähetuseks valmis 15. juuniks.

Missiooni eelarveks kavandatud summast kulub varustuse ostmiseks ligi kümme miljonit krooni. Varustusse kuulub relvastust, elektriseadmeid, riietust, pioneeri-, side-, toitlustus-, majutus-, meditsiini-, tuukrigrupi- ning keemia- ja bakterioloogilise tõrje varustust. Kõrbetingimustes tegutsemiseks vajaminev riidevarustus ja jalanõud hangitakse kohapeal.

Eesti kontingent läbib missioonieelse väljaõppe nii kodumaal kui ka missiooni toimumise kohal. Eesti üksuste paiknemiskohtade ja transpordiga seonduvad üksikasjad selguvad läbirääkimiste käigus Ameerika Ühendriikide keskväejuhatusega.