Pevkuri sõnul oli nimetatud summa sees 15 inimese komplekteerimine, nende saatmine Soome, kust neil kahjuks edasi lennata ei õnnestunud ning Soomest tagasi toomine.

Lisaks juba kulutatud 25 000 eurole otsustas Eesti toetada Nepali ka 50 000 euroga.

Soome siseministeerium otsustas täna, et Soome päästerühm, mis eile ootas võimalust Katmandusse lennata, ei lähegi Nepali.

Kriisireguleerimiskeskuse juhi Esa Ahlbergi sõnul tehti otsus seetõttu, et rühm ei saanud Nepali ametivõimudelt maandumisluba, samuti teatas riik juba eile, et rohkem rusupäästerühmi ei ole päästetöödele kaasata vaja, kirjutab Iltalehti.

See tähendas aga ka seda, et ka Eesti 15-liikmeline meeskond samuti Nepali ei sõida.

Soomest välja lendama pidanud Soome ja Eesti päästjate lennuk päästjate ja abivahenditega ei saanud eile Nepali võimudelt lennuluba, sest kõik abipakkujad ei mahu pealinn Katmandu lennuväljale ära.

Nädalavahetusel toimunud maavärina magnituud oli 7,8 ning selle tagajärjel on Nepalis surma saanud vähemalt 3617 ja vigastada 6500 inimest. Nende seas on surma saanud ka üks Eesti kodanik, kes jäi mudalaviini alla. Hukkunute ja vigasaanute arv aga suureneb iga tunniga, kui leitakse üha uusi inimesi.