Statistika näitab, et 2010. aastal inspekteerisid Põhja-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo inspektorid 155 Tallinna lasteaeda ja tegid tuleohutusalase ettekirjutuse neist 74-le. Ettekirjutusi oli kokku tegelikult lausa 122, sest osale lasteaedadest tehti neid mitu, kirjutab Eesti Päevaleht.
Põhja-Eesti päästekeskuse avalike suhete juhi Sirje Piirsoo sõnul on praegu Tallinna lasteaedade enim levinud probleemid tuletõkkesektsioonide ja turvavalgustite puudumine või vead nende paigalduses ja puudulik tuletõrjevoolikusüsteemide hooldamine.

Haridusameti haldusosakond võib küll olla täis head tahtmist tuleohutust parandada, aga rahasummad kõnelevad samal ajal linna juhtivate poliitikute ükskõiksusest.

Kui asetada viimase viie aasta jooksul kulutatud 485 000 eurot (ehk 97 000 eurot aastas) ja edaspidiseks plaanitud 320 000 eurot linna eelarve mõõtkavasse, saab selgeks, kui vähe tähtis on linna juhtidele lasteaedade tuleohutus. Näiteks Tallinna televisioonile üksi selle aasta eelarves ette nähtud 1,9 miljonit eurot.