Euroopas kaalukate otsustajate sekka kuuluv Poola valitsusjuht Tusk ütles tänasel pressikonverentsil Kumus, et ei käinud ka Pekingi ja Londoni mängude avamisel, kuid nentis, et seekordne olümpia Sotšis ei ole olümpiaideaalidega päris kooskõlas.

Varasemalt on Tusk öelnud, et ametlikult Poola mänge ei boikoteeri ja valitsusliikmetel üritusel osalemist ära keelatud ei ole.

Sotši sõitmisest on loobunud ka Poola president Bronislaw Komorowski.

Lätist on Sotši mängude avatseremooniale sõitmas president Andris Bērziņš ning Leedust täna ka Tallinnas käinud peaminister Algirdas Butkevicius.

Eestist sõidab Sotši peaminister Andrus Ansip ning välisminister Urmas Paet. Paet osaleb mängudel Eesti Paraolümpiakomitee presidendina ning Ansip sõidab Sotši aga puhkust veetma.

Lisaks poolakatele on mitmed läänemaailma liidrid Sotši mängudele minekust loobunud. Nende seas on näiteks USA president Barack Obama, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ning Prantsusmaa president François Hollande.

Peaminister Ansip rõhutas, et oma ametiaja jooksul on ta koos perega ja puhkuse raames alati olümpiamängudel käinud ning samuti ka kõik seonduvad kulud omast taskust katnud.

Ansip lubas minna Eesti sportlastele kaasa elama ning lisaks sellele osaleb ta olümpiamängude avatseremoonial.