Kõigi inimeste ettepanekud ja ideed saavad kajastatud meie programmis, sest iga inimene on meile tähtis ja me kuulame igaüht. Iga kodu saab küsitluslehe ja võimaluse tasuta oma arvamus meile saata. Poole aasta jooksul jõuavad meie kandidaadid ja meeskonnaliikmed kümnete ja kümnete tuhandete inimeste juurde isiklikult kohale, et kuulata, kuidas meie riik ja rahvas edasi peaksid minema.

Me ei kavatse oma valimiskampaanias anda katteta lubadusi, kuna majanduskriisis toime tulemise kogemus on andud meile selge arusaama, et võlg on võõra oma ning Eesti peab ise hakkama saama. Tark ja tasakaalukas valitsemine väldib riigi sattumist võlakriisi ning võimaldab seeläbi ulatada ka paljudele Eesti inimestele abikäe. Loodame, et teenime rahva usalduse ning saame oma tööd jätkata. Tööd, mis uue hingamisega viiks meie riigi ja rahva uuele tõusule, tooks kõigile töökohad ning inimväärse elukvaliteedi.

Nelja aasta jooksul on Eesti rahvas üle elanud majanduskriisi, mis on toonud kõigile suuri muutusi. Eelmistel Riigikogu valimistel lubasid enamus erakondi majanduskasvu lainel kokku pudrumägesid – palkade mitmekordistamisest kuni Euroopa rikkamate riikide hulka jõudmiseni. IRL oli ainus erakond, kes jäi oma lubadustes realistlikuks.

Loomulikult oleks ka meie olnud õnnelikud, kui kõik need „pudrumäed“ oleksid saabunud, kuid valitsus on pidanud tegema raskeid ja olulisi otsuseid, mis meid tänaseks majanduskriisist läbi viinud ning pannud alguse uuele tõusule. Vaatamata sellele oleme siiski suutnud tagada pensionide ja õpetajate palkade tõusu.

Eelarvekärped ja eelarvetasakaalu nõudmine on pannud aluse, et meie majandus on alustanud kosumist. Tasakaalulise eelarve poliitika, kuni selle viimiseni põhiseadusesse, on aluseks, et tekiks uusi töökohti ja kõik Eestis elavad pered saaksid väärikalt elada, ennast teostada ja oma lapsi harida. Et järgnevad valitsused saavutatut lihtsalt laiali ei tassiks.

Suvel vastu võetud monopolide ohjamise seadus on loonud hea aluse, et perede igapäevased vee- ja soojahinnad kontrolli alla võtta. Täna on just kommunaalmonopolid need, kelle tasku läheb suur osa perede sissetulekust, ja sellele tuleb piir panna. Samuti tuleb võlakaitseseadusega appi tulla nendele, kellel ajutised raskused oma kodulaenu koormusega hakkama saada.

Eelarve tasakaalu poliitika ning mõõdukas majanduskasv võimaldab meil jätkata pensionitõusu ning õpetajatele paremate palkade maksmist. Hea tasemega kõrgharidus peab kõigile Eestis elavatele inimestele olema kättesaadav ja seda olenemata pere majanduslikult olukorrast.

Praegune maksukoormus on liiga kõrge ning majanduskriisi tingimustes on pidanud valitsus rakendama ka erakorralisi meetmeid. IRLi eesmärk on maksukoormus alla viia, eriti, mis puudutab tööjõumakse, kuna see segab uute investeeringute ja töökohtade loomist.

Eesti riik vajab stabiilsust. Vaatamata Edgar Savisaare pingutustele ei ole tänane koalitsioon omavahel tülli läinud ning esimest korda ollakse valitsuses terve nelja-aastase perioodi. Poliitiline stabiilsus ja õige majanduspoliitika on ka põhjuseks, miks meil on oluliselt paremini läinud kui näiteks meie naabritel lätlastel. Kõige vähem vajab Eesti täna Keskerakonna ja Edgar Savisaare võimuletulekut, mille tulemuseks võib olla võlakoormuse tõus ja uus võlakriis. Selle ilmekaks näiteks on Tallinna linna halb käekäik Keskerakonna ainuvõimu all.

Küsitlused näitavad, et IRLi valitsuskoalitsioon saab valimistel enamuse ja ning võimaluse jätkata. Otse öeldes – selleks, et Savisaarest ei saaks peaministrit peavad inimesed IRLi toetama, kuna Reformierakond saab oma toetuse niikuinii. Ainult meie ühine hea tulemus hoiab ära keskerakondliku valitsuse.

IRLi omapäraks on see, et oleme ikka saanud rahvalt oluliselt suurema toetuse kui uuringufirmade küsitlustest. Näiteks võib tuua viimased kohalikud valimised, kus üleriigiliselt tegime Reformi- ja keskerakonnaga võrdse tulemuse. Selle põhjuseks on tugev kandidaatide valik ning esindatud üle kogu Eesti. Loodame, et teenime rahva usalduse välja ning saame oma tööd jätkata.