"Siis oleme targemad ja otsustanud," ütles Tallinna avalike suhete direktor Ain Saarna Delfile.

Traditsiooniliselt on jõulurahu välja kuulutanud linnapea. Edgar Savisaar on kriminaaluurimise ajaks küll linnapea ametist kõrvaldatud, kuid detsembri alguses viitas Saarna, et jõululaupäeva keskpäeval juhtimisotsuseid raekoja aknast ei kuulutata.

Lisaks Savisaarele on võiks jõulurahu välja kuulutada Tallinna linnapea kohuseid täitev Taavi Aas ning Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo.

Detsembri alguses uuris Delfi lugejatelt, keda näevad nemad tänavu jõulurahu väljakuulutajana. Suurem osa lugejatest leidis, et seda võiks teha linnapea ülesandeid täitev Taavi Aas.

Kes peaks jõulurahu välja kuulutama?

29. novembril süütas esimese advendiküünla Raekoja platsi jõulupuul Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas koos Tallinna praosti Jaan Tammsaluga.

Jõulurahu tava ulatub 17. sajandisse, see sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654. Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär ja kohaks Tallinnas raekoja aken. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäev.