Mitu reisibürood kinnitas Eesti Päevalehele, et kliendid pole broneeritud reisidest loobunud. Ka reisiteemalistes netifoorumites arutletakse muuhulgas elavalt näiteks selle üle, millise sõidukiga on kõige odavam Londonis liigelda.

“Kõige rohkem inimesi sureb oma voodis ja sinna heidame ometi igal õhtul,” tõdes EST-reiside juht Taima Samuel. “Kui Tallinnas pommid plahvatavad, siis meie Tartus ei tee ka teist nägu.” Talle meenus vaid üks pere, kes pärast Türgi plahvatusi kaalus reisist loobumist, ent otsustas siis ümber. Ka Cassandra reisibüroo arendusjuht Maren Jents tunnistas, et pigem küsitakse pärast Londoni pommiplahvatusi uusi pakkumisi.

Germalo Reiside tegevdirektori Marianne Kaldase sõnul kavandatakse reise nii pikalt ette, et spontaanse loobumise võimalust ei tekigi.

Põud ja metsatulekahjud pole Hispaaniasse ja Portugali suundujaid seni heidutanud. “Meil on ju nii suur päikese defitsiit,” nentis Samuel. “Pealegi on marsruute võimalik kohapeal muuta. Kui mõne paiga kohta tehakse hoiatus, siis ega me sinna, rind ees, ei trügi.”