Viimase viie aasta jooksul on Eesti liitunud Schengeni viisaruumiga ja OECD-ga, loetles Ansip lahkuva valitsuse edusamme. Selle eest tahan tänada Marko Pomerantsi, kes on läbi aegade parim siseminister, kiitis Ansip.

Ansip tänas ka teisi valitsusest lahkuvaid ministreid - Laine Jänest, Tõnis Lukast ja Jaanus Tamkivi.

Küsimusele, et miks peab aegade parim siseminister valitsusest lahkuma, vastas Pomerants, et "tulemust on ju alati võimalik üle lüüa".

Pomerants lisas, et ministrikohtade jaotuse üle otsustab siiski erakonna juhatus valimistulemuse põhjal. Nii osutuski uue valitsuse liikmeks Ken-Marti Vaher, nentis Pomerants. "Ükski ministriamet pole igavene," ütles ta ning lisas, et teeb riigikogus sama innukalt tööd kui ministrina.

"Kas ma olen kurb ning vana ja väsinud? Vana ja väsinud ma pole, jõuaks edasi küll töötada," sõnas Pomerants. "Aga ma olen 46-aastane mees ega saa omada kaheaastane poisi käitumist, et viskan põrandale pikali ja hakkan seal väänlema ja jonnima."

Pomerants lisas, et rahvas on talle valimistel andnud 3455 häält, see on 12 protsenti Lääne-Virumaa valijste toetusest ning ta tahab neid väärikalt esindada.