“Eesti politsei uurib alati seaduses antud piirides ajakirjanduses olevaid võimalikke vihjeid, mis puudutavad pedofiiliajuhtumeid. Näiteks Kaur Hansoni kriminaalasja menetlemisel uuriti põhjalikult kõiki temaga seonduvaid asjaolusid ja isikuid ning konkreetse kriminaalasja menetlemisel ei tuvastatud Eestis võimalikke pedofiiliavõrgustikke ega nende seotust kõrgete poliitikute ja teiste avaliku elu tegelastega,” vastas siseminister Rahvaliidu saadikute küsimusele, kas uurimisasutused on kontrollinud ajakirjanduses esitatud väiteid pedofiiliavõrgustiku võimaliku olemasolu kohta Eestis ja nende seostest kõrgete poliitikutega ja teiste avaliku elu tegelastega.

Samas juhtis Pomerants küsijate tähelepanu asjaolule, et politseil puudub õigus kontrollida ilma seadusliku aluseta ükskõik milliseid isikuid, sealhulgas kõrgeid poliitikuid ja avaliku elu tegelasi. “Konkreetse juhtumi puhul asjaolu, et Kaur Hanson oma kutsetegevusest või töökohast tulenevalt on olnud seotud kõrgete riigiametnikega, ei anna veel alust eeldada, et nende seas võiks olla pedofiile.”

“Me ei saa anda oletuslikku hinnangut võimaliku Eestis tegutseva pedofiiliavõrgustiku kohta, mis võiks ulatuda ka väljaspoole Eesti piire,” jätkas Pomerants. “Ka uurimisasutustel puudub selle kohta asjakohane informatsioon. See, et süüdimõistetud pedofiilid, näiteks Kaur Hanson ja Toomas Meola võivad olla omavahel tuttavad, ei moodusta meie hinnangul veel võrgustikku, samuti ei ole tegemist kriminaalmenetluse mõttes võrgustikuga, kui Kaur Hanson on interneti vahendusel ühenduses mõne pedofiilse isikuga välismaalt. Kriminaalmenetluse käigus saadud teave ühe välismaale asunud võimaliku pedofiilse kalduvusega isiku kohta on edastatud vastava riigi õiguskaitseorganitele.”

“Erinevad ametkonnad ei peaks laskma end mõjutada mõne isiku ekslikest ja meediaväljaannete hüsteeriliste ja anonüümsete kommentaaride meelevaldsetest järeldustest,” jätkas minister. “Eesti politsei annab kindlasti ka edaspidi endast parima võimalike pedofiilide võrgustike avastamisel. Seni vastav info puudub.”

Pomerants tunnistas ka, et nii tema kui ka teiste erinevate Res Publicaga seotud inimeste jaoks oli Kaur Hanson tavaline kolleeg, kuni ei tulnud välja tema kalduvused.