„Oleme kindlasti seda meelt, et päästjad ja politseinikud peaksid saama ning vajaksid suuremat töötasu, kuid käesoleva eelarvemahu juures selleks võimalusi ei ole,“ ütles siseminister Marko Pomerants. „Samuti ei ole mõistlik praeguses olukorras lisaraha leidmiseks halvendada päästeteenuse kvaliteeti koondades inimesi või teha mööndusi isikukaitsevarustuse ja tehnika arvelt,“ lisas ta siseministeeriumi pressiesindaja vahendusel.

Lepingus on ära toodud politseinike ja päästjate minimaalsed palgaastmele vastavad kuupalga määrad aastaks 2011. Selleks oleks 40-tunnise töönädala puhul minimaalne kuupalga määr politseiametnikul 529,19 eurot, I grupi komando päästjal 440,99 eurot, II grupi komando päästjal 529,19 eurot ja III grupi komando päästjal 587,99 eurot. Politseiametnike ning päästeteenistujate ametipalgale lisanduvad öötöö ja riigipühal tehtava töö tasud.

Ühtlasi kutsub siseministeerium päästjate esindajad üles dialoogi jätkamisele.

Siseministeerium esitas omapoolse taotluse eelarve suurendamiseks 2011. aasta kulutuste katteks, kuid vajalike rahaliste vahendite puudumise tõttu jäi taotlus rahuldamata.

Vastavalt riigikogu otsusele riigiteenistujate palkade külmutamise osas avalikus sektoris järgmisel aastal palgad ei tõuse.

Siseministeeriumi ning ROTAL-i vahel sõlmiti 2009. aasta lõpus kollektiivleping, millega lepiti kokku politseiametnike ja päästeteenistujate minimaalsed kuupalgamäärad ja töökorralduse alused aastaks 2010.

Homme kogunevad kutselised päästjad päästeameti maja ette ja moodustavad seal inimketi, protestimaks ebaõige tunnitasu vastu. Muuhulgas on meeleavaldusele kutsutud riigikogu kõikide fraktsioonide esindajad, kellelt päästjad on palunud seisukohta sisejulgeoleku tugevdamise küsimustes.