"Kellelegi pole põhjust Krossi teemat politiseeerida ja seda pole ka tehtud," kommenteeris IRL-i liige Pomerants Delfile peaminister Andrus Ansipi tänast kriitikat Eerik-Niiles Krossi juhtumisse sekkunud Vaheri ja Reinsalu osas.

Pomerantsi sõnul üritati teemat hoopis valimiste eel politiseerida. "Piinlik oli see, kui Mailis Reps, Mart Helme jt väitsid, et Kross peaks ennast valimistelt taandama," sõnas Pomerants.

"Loo juures on kehv see, et Eerik-Niiles Kross ja Ken-Marti Vaher on samast erakonnast. Samas peaks iga minister professionaalselt käituma ja ütlema ka oma poliitilise konkurendi suhtes, eriti nähes, et tegu ei ole millegi mõistlikuga," lisas Pomerants.

Valitsusjuht Andrus Ansip kritiseeris tänasel valitsuse pressikonverentsil kaht koalitsioonipartneri ministrit, kes pole Eerik-Niiles Krossi suhtes välja antud Interpoli vahistamisotsuse suhtes käitunud korrektselt ning on asja politiseerinud.

Ansip ütles ajakirjanike küsimustele vastates, et Krossi juhtum on küllalt komplitseeritud. „Vahetult valimiste eel ühe isiku Interpoli kaudu tagaotsimine on paratamatult poliitilise alatooniga,“ sõnas Ansip ja möönis, et see kokkusattumus tekitab probleeme.

„Ega me riigi sees ei ole ka päris hästi ja korrektselt käitunud,“ sõnas Ansip, mõeldes siinkohal kaht valitsuse ministrit, kes Krossi juhtumi valguses kaitsma hakkasid.

„Tõe väljaselgitamine on kõikide huvides,“ rääkis Ansip. „Paraku oleme Eestis kah politiseerinud seda uurimist ja sisuliselt andnud riikliku kaitse ühele isikule, vähemalt avalikkuse silmis, kelle suhtes pole kõiki uurimistoiminguid läbi viidud."