Kui aga valijad saavad seetõttu Pomerantsi ja Jentsi peale pahaseks ja ei vali neid enam riigikokku tagasi, saavad mõlemad mehed endale hüvitiseks oma kuue kuu palga. Kui Pomerants ja Jents otsustavad aga vabatahtlikult poole pealt riigikogu liikme tööst loobuda, saavad nad hüvitiseks oma kolme kuu palga. Mõlemal juhul tuleb neil ette näidata vaid vähemalt ühe aasta pikkune staaž riigikogus.
Riigikogu liikmete lahkumishüvitised
Riigikogu liikme volituste lõppemise korral makstakse talle ühekordset hüvitist:


1. Kui isik oli riigikogu liige alla aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mille suuruseks on riigikogu liikme ametipalk vastavalt tema poolt riigikogu liikmena järjest töötatud ajale, kuid mitte rohkem kui riigikogu liikme kolme kuu ametipalk.


2. Kui isik oli riigikogu liige vähemalt ühe aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mis on võrdne riigikogu liikme kuue kuu ametipalgaga.


3. Kui riigikogu liige astub tagasi, makstakse talle hüvitist üksnes juhul, kui ta oli riigikogu liige vähemalt ühe aasta. Hüvitise suurus on sellisel juhul riigikogu liikme kolme kuu ametipalk.


Allikas: Riigikogu liikme staatuse seadus

Pomerants ise lausus Delfile, et ei näe tööinimeste hüvitise kaotamise ja riigikogu liikmete hüvitiste säilimise vahel mingit seost, sest tegemist on täiesti erinevate asjadega ning neid kahte debatte pole mõtet siduda. Alljärgnevalt lühike intervjuu riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerantsiga. 

Kui riigikogu otsustab, et kõigil töölepingu seaduse alusel töötavatel inimestel tuleks erinevaid neile ette nähtud hüvesid vähendada, siis äkki oleks riigikogu solidaarne ja vähendaks natuke ka riigikogu liikmete endi sotsiaalseid garantiisid?

Tegemist on hüvisega, mis pole kunagi ühegi inimeseni Eesti vabariigis jõudnud.

Äkki mõned inimesed on eeldanud, et see võimalus tuleb kunagi?

Kas te kujutate praegu ette, et täna, aasta 2012. veebruarikuus keegi mõtleb, et kuna 2013 hakkab kehtima täiendav hüvitis 40 protsenti vabatahtlikul lahkumisel, siis lähen töölt ära? Nalja teete või?

Te arvate, et see on täiesti võimatu?

See ei ole võimatu, aga see ei ole minu meelest mõistlik mõtlemisviis.

Kuidas peaks mõtlema?

Nii, et sul oleks kogu aeg töösuhe olemas.

Aga riigikogu liikmed saavad hüvitist, et nad saaksid kuus kuud rahulikult oma elu üle mõtiskleda?

Kuulde, see debatt ei vii meid mitte kuhugi.